• Peuteropvang aan de Liede

  Zoekt u een gezellige, kleinschalige, veilige peuterspeelzaal voor uw kind in de omgeving van Haarlem? Dan bent u hier aan het goede adres. Gun uw kind de beste start!
  • Peuterplusgroep

   Wij hebben ochtend- en middaggroepen, of een combinatie. Er zijn maximaal 13 peuters met 2 pedagogisch medewerkers.

  • Thema's

   Iedere 6 weken hebben we een nieuw thema, iedere dag een leuk ochtend-/middagvullend programma.

  • Veilig

   Wij bieden een veilige omgeving voor uw kind. Ieder kind voelt zich geliefd en thuis bij ons.

  • St. Franciscusschool

   Wij werken nauw samen met de St. Franciscussschool en werken naar een ‘warme’ overdracht voor uw kind.

 • VVE opvang

  Voor- en vroegschoolse Educatie

  Wij zijn een gecertificeerde VVE (Voor- en vroegschoolse Educatie) opvang. Dit is gericht op een goede taalontwikkeling van peuters en kleuters, zodat alle kinderen zonder taalachterstand kunnen starten in groep 3 van de basisschool. Twee dagdelen regulier, Twee dagdelen vergoed door de gemeente. Als u gebruik wilt maken van een VVE plek, heeft u hiervoor een verwijzing nodig van het consultatiebureau. Wij gebruiken de methode Uk en Puk.

 • Uk en Puk

  De kinderen zijn ontzettend enthousiast over Puk. Hij wordt overal bij betrokken en geeft aanleiding tot heel veel leuke kringactiviteiten en kringgesprekken!

  Uk & Puk is een uniek totaalprogramma voor kindercentra, met kinderen van 0 tot 4 jaar. Door actief bezig te zijn en lekker te spelen, ontwikkelen de kinderen zich breder en sneller. Uk & Puk is niet moeilijk, maar wel doordacht. De activiteiten stimuleren de spraak- en taalvaardigheid, sociaal-emotionele vaardigheden, motorische en zintuiglijke vaardigheden en geven de eerste rekenprikkels. 

  Bij Uk & Puk draait het niet om lesjes geven en leren, maar om vrolijk spelen en ontdekken. Precies wat ukken het liefste doen! Door het spel op de juiste manier aan te moedigen, doen peuters nieuwe vaardigheden op en maken ze op natuurlijke wijze een brede ontwikkeling door. Speel, ontdek, groei!

  Puk is een pop. Het is een vriendje op de peuterspeelzaal, die hetzelfde beleeft als de peuters. Door middel van rollenspelletjes lokken wij de kinderen uit in gesprek te gaan met Puk en met elkaar. De kinderen leren nieuwe woorden, leren zich in te leven in anderen en leren rekenen samen met Puk. Ieder weekend gaat Puk bij een kindje logeren. Hij neemt zijn rugtas, tandenborstel en knuffeltje mee. In zijn dagboek lezen wij na het weekend wat Puk allemaal heeft meegemaakt.

 • Deze methode werkt met thema’s. Iedere 6 weken starten wij met een nieuw thema. Alles wat wij doen zal in het teken staan van dit thema; de groep zal speciale themahoeken hebben en er is een leeshoek over het thema. Rond het thema wordt ook geknutseld en gekleurd. In de kring zullen we liedjes zingen, maar ook spelletjes en groepsactiviteiten doen die bij het thema aansluiten.

  Op deze manier zijn de kinderen spelenderwijs intensief met het thema bezig. Door het constant herhalen van verschillende woorden zullen deze beter blijven hangen en zal de woordenschat sneller vergroot worden.

  De kinderen zijn ontzettend enthousiast over Puk. Hij wordt overal bij betrokken en geeft aanleiding tot heel veel leuke kringactiviteiten en kringgesprekken!

  In de themabrieven kunt u lezen wat wij allemaal doen tijdens het Thema. Voor meer informatie verwijzen wij u naar de website: https://www.zwijsen.nl/lesmethoden/uk-puk

 • Openingstijden en tarieven Peuteropvang

  U kunt peuteropvang voor de ochtend of middag afnemen of voor beide dagdelen. In dat laatste geval eten de kinderen een broodje met de pedagogisch medewerker.
 • Openingstijden

  Dagelijks hebben we van 08.15 – 08.45 inloop. Op dit moment draait er nog geen woensdagmiddaggroep. Deze kunnen wij maken bij genoeg aanmeldingen.

  • Maandag
   08.45 - 11.45 en 11.45 - 14.45
  • Dinsdag
   08.45 - 11.45 en 11.45 - 14.45
  • Woensdag
   08.45 - 11.45 en 11.45 - 14.45
  • Donderdag
   08.45 - 11.45 en 11.45 - 14.45
  • Vrijdag
   08.45 - 11.45 en 11.45 - 14.45
 • Tarieven

  Heeft u recht op kinderopvangtoeslag? U betaalt dan het bruto bedrag van € 8,90 per uur aan Kinderopvang aan de Liede en ontvangt een maandelijkse toeslag van de belastingdienst. Bereken uw maandelijkse kosten via onderstaande rekentool.

  Het is belangrijk om binnen drie maanden, na de maand dat de kinderopvang van start is gegaan, de kinderopvangtoeslag aan te vragen. Voor verdere informatie kijkt u op www.toeslagen.nl  

  Voor ouders die geen recht hebben op kinderopvangtoeslag blijft de gemeente Haarlemmerliede/Spaarndam de speelzaal subsidiëren en wordt een inkomensafhankelijke ouderbijdrage in rekening gebracht.

  Wij hanteren een opzegtermijn van 1 maand.

  Lees hier meer over de kosten van de peuterspeelzaal.

   

  Overige kosten
  • Inschrijfgeld €15,-
  • Luizenzak € 6,- als u deze bij ons aanschaft. U mag ook zelf elders een luizenzak aanschaffen.
 • Voor het eerst naar de peuterspeelzaal

  De eerste keer naar de peuterspeelzaal is best spannend voor de peuter maar ook voor de ouders, dit begrijpen wij helemaal. Daarom is het belangrijk dit goed voor te bereiden.

  Klik hier om alles te lezen hoe dit het beste kan, of ga naar Informatie en kies in het menu voor ‘Eerste keer peuterspeelzaal’.

 • Bekijk onze foto's