Peuteropvang

 • Peuteropvang aan de Liede

  Zoekt u een gezellige, kleinschalige, veilige peuteropvang voor uw kind in de omgeving van Haarlem? Dan bent u hier aan het goede adres. Gun uw kind de beste start!
  • Peuteropvang

   Wij hebben een ochtendgroep of de mogelijkheid om de hele dag te blijven spelen. Er zijn maximaal 13 peuters met 2 pedagogisch medewerkers.

  • Thema's

   Iedere 6 weken hebben we een nieuw thema, iedere dag een leuk ochtend-/middagvullend programma.

  • Veilig

   Wij bieden een veilige omgeving voor uw kind. Ieder kind voelt zich geliefd en thuis bij ons.

  • St. Franciscusschool

   Wij werken nauw samen met de St. Franciscussschool en werken naar een ‘warme’ overdracht voor uw kind.

 • VE opvang

  Vroegschoolse Educatie

  Wij zijn een gecertificeerde VE (Voorschoolse Educatie) opvang. Voorschoolse Educatie is gericht op een goede taalontwikkeling voor peuters, zodat ze beter voorbereid kunnen starten in groep 1 op de basisschool.

  Uw kind komt 16 uur per week op de opvang. Daarvan zijn 8 uur regulier, de gemeente subsidieert de andere 8 uur. Als u gebruik wilt maken van een VE plek, heeft u hiervoor een verwijzing nodig van het consultatiebureau of het VE-loket. Wij gebruiken de methode Uk en Puk. Deze methode bestaat uit thema’s die aansluiten op de belevingswereld van kinderen. Peuters kunnen door te spelen een taalachterstand inhalen.

 • Uk en Puk

  De kinderen zijn ontzettend enthousiast over Puk. Hij wordt overal bij betrokken en geeft aanleiding tot heel veel leuke kringactiviteiten en kringgesprekken!

  Uk & Puk is een uniek totaalprogramma voor kindercentra, met kinderen van 0 tot 4 jaar. Door actief bezig te zijn en lekker te spelen, ontwikkelen de kinderen zich breder en sneller. Uk & Puk is niet moeilijk, maar wel doordacht. De activiteiten stimuleren de spraak- en taalvaardigheid, sociaal-emotionele vaardigheden, motorische en zintuiglijke vaardigheden en geven de eerste rekenprikkels. 

  Bij Uk & Puk draait het niet om lesjes geven en leren, maar om vrolijk spelen en ontdekken. Precies wat ukken het liefste doen! Door het spel op de juiste manier aan te moedigen, doen peuters nieuwe vaardigheden op en maken ze op natuurlijke wijze een brede ontwikkeling door. Speel, ontdek, groei!

  Puk is een pop. Het is een vriendje op de peuterspeelzaal, die hetzelfde beleeft als de peuters. Door middel van rollenspelletjes lokken wij de kinderen uit in gesprek te gaan met Puk en met elkaar. De kinderen leren nieuwe woorden, leren zich in te leven in anderen en leren rekenen samen met Puk. Ieder weekend gaat Puk bij een kindje logeren. Hij neemt zijn rugtas, tandenborstel en knuffeltje mee. In zijn dagboek lezen wij na het weekend wat Puk allemaal heeft meegemaakt.

 • Deze methode werkt met thema’s. Iedere 6 weken starten wij met een nieuw thema. Alles wat wij doen zal in het teken staan van dit thema; de groep zal speciale themahoeken hebben en er is een leeshoek over het thema. Rond het thema wordt ook geknutseld en gekleurd. In de kring zullen we liedjes zingen, maar ook spelletjes en groepsactiviteiten doen die bij het thema aansluiten.

  Op deze manier zijn de kinderen spelenderwijs intensief met het thema bezig. Door het constant herhalen van verschillende woorden zullen deze beter blijven hangen en zal de woordenschat sneller vergroot worden.

  De kinderen zijn ontzettend enthousiast over Puk. Hij wordt overal bij betrokken en geeft aanleiding tot heel veel leuke kringactiviteiten en kringgesprekken!

  In de themabrieven kunt u lezen wat wij allemaal doen tijdens het Thema. Voor meer informatie verwijzen wij u naar de website: https://www.zwijsen.nl/lesmethoden/uk-puk

 • Openingstijden en KOT/ Subsidie peuteropvang

  Wij bieden opvang in de ochtend- of middaggroepen of een combinatie daarvan. Kinderen die aansluitend een ochtend en middag komen, eten een brood maaltijd met de pedagogisch medewerker.
 • Openingstijden

  • Maandag
   08.30 - 12:30 en 07.30-18.30
  • Dinsdag
   08.30 - 12:30 en 07.30-18.30
  • Woensdag
   08.30 - 12:30 en 07.30-18.30
  • Donderdag
   08.30 - 12:30 en 07.30-18.30
  • Vrijdag
   08.30 - 12:30 en 07.30-18.30
 • KOT/Subsidie

  Heeft u recht op kinderopvangtoeslag? Bereken uw maandelijkse kosten via rekentool en bekijk onze tarieven onder het kopje ‘tarieven’.

  Het is belangrijk om binnen drie maanden, na de maand dat de kinderopvang van start is gegaan, de kinderopvangtoeslag aan te vragen. Voor verdere informatie kijkt u op www.toeslagen.nl  

  Voor ouders uit de gemeente Haarlemmermeer die geen recht hebben op kinderopvangtoeslag bestaat er een gemeentelijke subsidieregeling en wordt een inkomensafhankelijke ouderbijdrage in rekening gebracht. U heeft maximaal recht op 2 opvangdagen 

  Wij hanteren een opzegtermijn van 1 maand.

   

  Overige kosten
  • Inschrijfgeld €15,-
  • Jassenzak € 6,00 als u deze bij ons aanschaft. U mag ook zelf elders een jassenzak aanschaffen.
 • Voor het eerst naar de opvang

  De eerste keer naar de peuterspeelzaal is best spannend voor de peuter maar ook voor de ouders, dit begrijpen wij helemaal. Daarom is het belangrijk dit goed voor te bereiden.

  Klik hier om alles te lezen hoe dit het beste kan, of ga naar Informatie en kies in het menu voor ‘Eerste keer peuterspeelzaal’.

 • Bekijk onze foto's