Pedagogisch beleid

 • Pedagogisch beleid

   

  In het pedagogisch beleidsplan leest u alles over de opbouw en werkwijze van Kinderopvang aan de Liede. De bedoeling van het beleidsplan is, anderen in kennis te stellen hoe de organisatie wordt geleid. Het laat aan ouders zien wat zij van de opvang kunnen verwachten.
  Het pedagogisch beleidsplan biedt kaders die richting geven aan het concrete handelen in de dagelijkse praktijk. Daarbij kan het niet anders zijn dan dat er altijd sprake is van een intentie; de dagelijkse praktijk vraag om aanpassing aan de specifieke situatie van een bepaald moment. Bovendien veranderen inzichten en ideeën in de loop van de tijd. Richtlijnen zullen dan na overleg aangepast moeten worden, wat kan leiden tot wijzigingen in het beleidsplan. Daarmee wordt duidelijk dat een pedagogisch beleidsplan het resultaat is van een cyclisch en dynamisch proces.

  Wij hebben een pedagogisch beleidsplan opgesteld voor peutergroep de Eendjes en voor BSO aan de Liede. Daarnaast is er een pedagogisch werkplan voor de Tussenschoolse opvang, welke is afgeleid van het pedagogisch beleidsplan BSO.

  Via onderstaande links kunt u het pedagogisch beleidsplan inzien.

 • BSO

  Download hier het pedagogisch beleidsplan van BSO aan de Liede.

 • Peuteropvang

  Download hier het pedagogisch beleidsplan van Peuteropvang de eendjes.

 • KDV

  Download hier het pedagogisch beleidsplan van KDV de zwaantjes.

 • TSO

  Download hier de werkwijze van de TSO